Passa al contingut principal

BON DIA FAMÍLIES!!


BON DIA!
I AVUI DIVENDRES...


AVUI LA NOSTRA ESPECIALISTA EN AUDICIÓ I LLENGUATGE ENS HA PREPARAT UN BON RECULL DE PROPOSTES MOTIVADORES PER FER AL LLARG D'AQUEST DARRER TRIMESTRE.
El llenguatge oral és una eina molt important pels éssers humans ja que ens permet comunicar i relacionar-nos amb altres persones, estructura el nostre pensament i expressar els nostres sentiments i necessitats. Per això és molt important potenciar i treballar el llenguatge oral a les edats més primerenques, perquè els infants tinguin una bona base d'aprenentatge i puguin avançar adequadament tant amb el seu desenvolupament cognitiu i socioafectiu com amb el seu procés d'aprenentatge. 

Per això, a l'escola, la mestra AL duia a terme uns tallers d'estimulació del llenguatge amb els alumnes d'Educació Infantil. Com que ara no podem anar a l'escola hem decidit posar-vos algunes propostes per si vos animau a fer-les a casa!

Les activitats que podeu fer a casa per estimular el llenguatge dels vostres fills són les següents:

PRÀXIES

Són els moviments que feim amb els òrgans bucofonatoris per aconseguir una millor mobilitat i funcionalitat, en aquest blog podeu veure alguns vídeos de pràxies.

A més podeu fer aquests jocs per practicar-les: 
  


ACTIVITATS BUF

Podeu fer una capsa de buf amb els següents materials:

 • Pilotes de porexpan, pom pom o de plàstic lleuger
 • Plomes
 • Botelles per fer bombolles
 • Xiulets
 • Molinets de vent
 • Paperins (Confeti)
 • Pintura, tinta
Extret de: Pinterest 

ONOMATOPEIES

Podem imitar els renous que fan les coses com per exemple un ca fa guau guau, o una moto fa brum burm!


Amb aquests vídeos podrem endevinar l'onomatopeia i després repetir-la, així també practicam la discriminació auditiva que també és molt important

A més, podem fer i imitar els sorolls que tenguem a casa, de les nostres juguetes o dels que sentim des del carrer, si contam un conte també podem fer els sorolls dels personatges que surten el conte!

CONTES

Contar CONTES és una bona manera d'estimular el llenguatge dels infants.
A més els podem anar fent preguntes del conte com per exemple: Que et sembla que passarà? Que li ha passat...? Potenciam la comunicació i que ells parlin!
També podem repetir frases que surtin els contes i convidar els infants que la repeteixin!


MEMÒRIA I ATENCIÓ

Per treballar l'estimulació del llenguatge també és important la memòria i l'atenció! 
Podeu fer jocs d'endevinalles, descriure un animal i que l'infanti hagi d'endevinar quin és o cercar algunes endevinalles! 
També podeu practic alguns embarbussaments com per exemple: 
 • PERICO NAS DE MICO!
 • PUJAR FA SUAR
 • CARDS VERDS TAQUEN,
  SECS PIQUEN,
  SI ES TOQUEN
També podeu ensenyar-los algunes cançons infantils o podeu jugar amb paraules que rimen!

També podeu jugar a jocs com: 
 • Veig-veig
 • Telèfon romput
 • Crear un teatre
 • Joc simbòlic 
CONÈIXER LES LLETRES

Podeu jugar amb les lletres del seu nom si són més petits i si són més grans anomenar objectes i dir per quina lletra comencen o per quina acaben. 
Podeu jugar a la roda dels fonemes i dir per quina lletra comencen els dibuixos 
A més, podeu manipular amb les lletres les podeu escriure damunt sal, fer-les amb plastilina o amb altres objectes que tengueu a casa! frases boniques en català sobre la vida - Buscar con Google


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

BON DIA FAMÍLES!!

                                                                                                                                                                                  DIMARTS 22,  DEMÀ  23 SERÀ SANT JORDI! VOLEU ESCOLTAR UNA PETITA HISTÒRIA MUSICADA DE LA LLEGENDA! ⇊ https://youtu.be/___3Vi2xA6Q DEMÀ ÉS EL DIA DE LA GRAN FESTA DELS LLIBRES I TAMBÉ DELS ESCRIPTORS I DE LES ESCRIPTORES; DES DE CASA  PODEM  PARTICIPAR DE LA FESTA PRESENTANT EL  LLIBRE QUE MÉS ESTIMAM ALS NOSTRES COMPANYS I COMPANYES. COM HO POTS FER? AGAFA EL LLIBRE QUE MÉS T'AGRADA DELS QUE TENS A CASA. DEMANA A LA PERSONA QUE ESTÀ A CASA AMB TU QUE ET FACI UNA FOTO ON ES VEGI LA PORTADA I LA TEVA CARA. EXPLICA PER QUÈ T'AGRADA TANT. TENS FINS DIJOUS DIA 30 PER ENVIARME-LA. ELS NINS I LES NINES DE L'AULA DE 3 ANYS CREAREM EL NOSTRE RACÓ MÀGIC ! ENS PRESENTES EN AQUESTA FEINETA EL TEU DIBUIX? COPIA  EN EL PAPER EL TÍTOL

BON DIA FAMÍLIES!!!

JA SAPS QUIN DIA COMENÇA L'ESTIU? MIRA AL TEU CALENDARI!!!    C OMENÇAM LA SETMANA I UN MES NOU !!! EL JUNY A L'ESCOLA ERA  UN MES DE MOLTA ACTIVITAT; CADA MATÍ, DESPRÉS DEL  BON DIA , VENIA EL MOMENT DE L'ASSAIG AL PATI DEL BALL AMB LES CLASSES  DE 4 I 5 ANYS; TAMBÉ ERA QUAN ES PENSAVA EL VESTUARI, ES COMPARTIEN JOCS D'AIGUA, TALLERS DE PLÀSTICA... SEGUR QUE TORNAREM A TOT AIXÒ, PERÒ MENTRE  SEGUIM A CASA I  COM JA COMENÇA A FER CALOR, HEM D'INTENTAR PASSAR-HO BÉ; GAUDIR DE LA PISCINETA, DE LES SORTIDES AMB LA BICICLETA, DE LES TROBADES A LA PLAÇA AMB ELS AMICS, DE LES CAMINADES  PEL POBLE, DE BERENADES I  DE JOCS  AMB LA FAMÍLIA... I TOCA COMENÇAR A PREPARAR LA PORTADA DEL TERCER TRIMESTRE, LA TÈCNICA QUE EMPREU SERÀ LA QUE VOS AGRADI MÉS, EL SUPORT LLIURE I EL TEMA QUE HE PENSAT  LA FAMÍLIA.  AMB TOTS ELS DIBUIXOS FAREM UNA GRAN EXPOSICIÓ PER ACABAR AQUEST CURS 2019-2020.

BON DIA FAMÍLIES!!!

    EL      DIMECRES    TOCA.... CONTA-CONTES AMB AMB NA CATI!!! EL PEIX IRISAT ESPERAM QUE VOS HAGI AGRADAT MOOOLT!!! MIRAREU QUÈ ENS HAN PREPARAT AL BLOG DE MÚSICA!!